FTX Derivatives Exchange introduserer Bitcoin-par for tokeniserte aksjer

Reading time:

29. oktober 2020 avslørte kryptoderivatutveksling FTX handel med omtrent et dusin aksje- og kryptopar for toppaksjer som Apple, Tesla og Amazon.

FTX har kalt de nye brøkdelene som tilbyr en „første i sitt slag“. Handelstjenesten vil være tilgjengelig i samarbeid med Digital Assets AG og CM-Equity AG.

I følge Sam Bankman-Fried, administrerende direktør i FTX, vil tokens som representerer en bestemt aksje fungere omtrent som en depotkvittering eller ETF (børshandlet fond), som vil bli notert på børsen. Bankman-Fried ga et eksempel på tokeniserte Tesla-aksjer:

“Disse tokens er støttet av aksjer i Bitcoin Pro depotbevis av CM-Equity. De kan innløses med CM-Equity for de underliggende aksjene hvis ønskelig.”

Brukere av den Hong-Kong-baserte børsen kan nå begynne å handle aksjer med høy etterspørsel som Facebook, Netflix og Google, representert med tokens, mot BTC, stablecoins og noen altcoins.

Handlere i USA og alle andre FTX-begrensede jurisdiksjoner har imidlertid ikke tilgang til disse brøkdelene.
Digitaliserte eiendeler representerer fremtiden

Ifølge FTX-sjefen blir krypto- og aksjehandel mer populær blant investorer som ønsker muligheter som samsvarer med deres interesser.

Denne trenden peker på en fremtid dominert av digitaliserte eiendeler som tilbyr handelsmenn ubegrenset potensial til å uttrykke sin tro på forskjellige markeder. FTX slutter seg nå til en rekke andre kryptofokuserte selskaper som tilbyr aksjehandelstøtte til investorer.

For eksempel, den ledende digitale pengeplattformen Uphold, lanserte en tjeneste i juni 2020 som gjør det mulig for enkeltpersoner over hele Latin-Amerika å investere i populære aksjer som Google og Amazon.

Brukere av Uphold-plattformen kan kjøpe brøkdeler av dyre amerikanske aksjer for så lite som $ 1, og dermed demokratisere tilgangen til verdens største aksjemarked. Det California-baserte meglerfirmaet Robinhood tillater også handelsmenn å kjøpe aksjer.

Et annet toppfirma som tilbyr støtte for aksjehandel er Cash App, appen for det amerikanske baserte betalingsselskapet Square.inc.
FTX utvider sine tilbud om kryptohandel

26. oktober 2020 inngikk FTX et samarbeid med Hxro for å lansere enda et produkt skreddersydd for detaljhandel med kryptovalutahandlere.

Kalt TixWix, den nye tjenesten tilbyr brukere et forenklet produkt som burde tiltrekke flere handelsmenn til å delta i opsjonsmarkedene.

TixWix-produktet utnytter FTXs bakside for å støtte et forenklet grensesnitt for handel med opsjoner som destillerer komplekse markedsdata for å gjøre handelsopsjoner til en enklere prøvelse.

FTX lanserte også nylig et råoljeterminsprodukt og planlegger å snart lansere tokens basert på oljeterminer, ifølge Bankman-Fried