BITCOIN WEEKLY OUTLOOK: VERWACHT MILDE CORRECTIES VOOR DE VAKANTIEPERIODE

Reading time:

Met een stijging van 22,49 procent registreerde Bitcoin zijn beste week sinds april 2019.

De benchmark cryptocurrency steeg naar haar levenslooprecordniveau van $24.300, een stijging van 22. De handelaren beoordeelden haar groeiende bekendheid Crypto Trader als een opkomend safe-haven alternatief onder institutionele beleggers. De sentimentele verschuiving naar Bitcoin vond plaats omdat enkele van de meest traditionele hedging activa een bearish outlook op de middellange termijn weerspiegelden. Dat was inclusief de Amerikaanse dollar.

LAATSTE WEEK
Factoren zoals het Brexit-optimisme, de uitrol van het coronavirusvaccin, de dovish vooruitzichten van de Amerikaanse Federal Reserve en de hoop op een nieuwe Amerikaanse stimulansrekening bleven de greenback onder druk zetten. De Amerikaanse dollar-index, die de prestaties van de dollar ten opzichte van een mandje vreemde valuta’s volgt, is voor het eerst sinds april 2018 onder de 90 uitgegleden.

Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!
Veel handelaren verhoogden hun biedingen op Bitcoin terwijl ze verwachtten dat de waarde van de dollar op de middellange termijn verder zou dalen.

Ze behandelen de cryptocurrency als een anti-fiat asset, gezien de accurate negatieve correlatie met de greenback sinds maart 2020’s wereldwijde marktroutine. BTC/USD is sindsdien met meer dan 500 procent gestegen. De US dollar-index daarentegen is tot 12,68 procent gedaald.

US Dollar Index, DXY, US Dollar, Greenback

De Amerikaanse dollar-index vertoont tekenen van een bescheiden herstel van het jaarlijkse dieptepunt. Bron: DXY op TradingView.com

Na zijn laatste vergadering van 2020 op woensdag heeft de voorzitter van de commissie, Jerome Powell, zich ertoe verbonden om hun obligatie-aankoop programma voort te zetten. Ondertussen hebben de leiders van het Amerikaanse Congres een akkoord bereikt over hun stimuleringspakket van $900 miljard. Zij voegen beiden meer bearish druk toe op de dollarkoers in de nieuwe week.
Dat zou op zijn beurt Bitcoin-handelaren ertoe kunnen aanzetten om winsten boven de recentelijk vastgestelde dagelijkse supportniveaus van meer dan $23.000 op zijn minst te behouden.

BITCOIN-VOORUITZICHTEN GEDETAILLEERD
De nieuwe week ziet er in principe heel macro-economisch uit. Er zijn geen belangrijke gebeurtenissen en data releases op de economische kalender die een gemiddelde Bitcoin-handelaar kunnen beïnvloeden om drastisch lang/kort op zijn/haar handel te gaan. De komende kerstvakantie zal waarschijnlijk ook de meeste „walvissen“ bezig houden.

Maar technisch gezien kan Bitcoin proberen zijn „overbought“ niveaus te corrigeren, zoals te zien is aan de wekelijkse Relatieve Sterkte Indicator. Vanaf nu ligt het niveau in de buurt van 88, wat een weerspiegeling is van een oververhitte markt. De eerste ondersteuning op korte termijn ligt in de buurt van 23.318 dollar. Als u onder het genoemde niveau zou breken, zou Bitcoin de volgende ondersteuningen (achter elkaar) moeten testen: $22.329, $21.252, en $20.000.

Bitcoin ondersteunt deze week. Bron: BTCUSD op TradingView.com

Intussen is het vooruitzicht op meer doll doll doll dollarisering – vooral op het stimuleringsjournaal – mogelijk dat Bitcoin RSI verder in het overboughtgebied gaat klimmen. Dat zou betekenen dat er weer een hertest van de all-time high plaatsvindt, gevolgd door de mogelijkheid om meer recordhoogtepunten in ongecharterd gebied aan te raken.